top of page
Skärmavbild 2021-02-22 kl. 10.02.31.jpeg

Prins Hatt under jorden

En virtuell scenkonst föreställning för barn 6-9 år/Familj

En spännande digital saga i vackert målade greenscreen miljöer och skuggspel. Följ med på ett äventyr där modern teknik möter en traditionell folksaga, där teatermasker möter filmduken och det goda möter det onda. 
I Sagan om Prins Hatt under jorden möter vi en kungadotter som har allt man kan önska sig i form av smycken och klänningar. Men hon ger sig av i sökandet efter något helt annat, de sjungande löven. Hon hamnar hos den förtrollade Prins Hatt i underjorden. Trots att de blir bästa vänner får kungadottern aldrig se på prinsen, det har hon lovat. Men en dag bryter hon löftet, vilket får ödesdigra konsekvenser. 
Föreställningen är en del av Myten som scenkonst, ett projekt av Strandteatern i syfte är att blåsa liv
i berättarkonsten och lyfta fram våra folksagor. Sagor hjälper oss att skapa inre bilder och på ett djupare plan beröra de mänskliga frågorna. I samarbete med sagoforskare Maria Ehrenberg och psykolog Lene Brok. 
 
 
”Det är viktigare än någonsin att barn presenteras för symbolspråket och för sagorna, inte bara för att de representerar vårt kulturarv, utan för att det förmedlar livsmod och näring till själen. ” 
/Lene Brok, psykolog och forskare.
Föreställningen är producerad med stöd av Region Halland, Laholms kommun och Studiefrämjandet Halland.
Trailer prins Hatt

Trailer prins Hatt

Spela video
7 minutare Prins Hatt under jorden virtuell föreställning

7 minutare Prins Hatt under jorden virtuell föreställning

Spela video