Skärmavbild 2021-02-22 kl. 10.02.31.jpeg

Prins Hatt under jorden

En virtuell scenkonst föreställning för barn 6-9 år/Familj

En spännande digital saga i vackert målade greenscreen miljöer och skuggspel. Följ med på ett äventyr där modern teknik möter en traditionell folksaga, där teatermasker möter filmduken och det goda möter det onda. 
I Sagan om Prins Hatt under jorden möter vi en kungadotter som har allt man kan önska sig i form av smycken och klänningar. Men hon ger sig av i sökandet efter något helt annat, de sjungande löven. Hon hamnar hos den förtrollade Prins Hatt i underjorden. Trots att de blir bästa vänner får kungadottern aldrig se på prinsen, det har hon lovat. Men en dag bryter hon löftet, vilket får ödesdigra konsekvenser. 
Föreställningen är en del av Myten som scenkonst, ett projekt av Strandteatern i syfte är att blåsa liv
i berättarkonsten och lyfta fram våra folksagor. Sagor hjälper oss att skapa inre bilder och på ett djupare plan beröra de mänskliga frågorna. I samarbete med sagoforskare Maria Ehrenberg och psykolog Lene Brok. 
 
 
”Det är viktigare än någonsin att barn presenteras för symbolspråket och för sagorna, inte bara för att de representerar vårt kulturarv, utan för att det förmedlar livsmod och näring till själen. ” 
/Lene Brok, psykolog och forskare.
Föreställningen är producerad med stöd av Region Halland, Laholms kommun och Studiefrämjandet Halland.
IMG_0656.HEIC

Konstnärligt team

IMG_0656.HEIC

Konstnärligt team

IMG_1512_edited.jpg

Kristina Sahlberg

Manus, regi och produktion har tagits fram som kollektiv skapelse under ledning av Kristina. Hon är skådespelare och vi ser henne här bland annat som syster, häxan, Prins Hatt och trollkärring. Står även för kostym, skuggbilder  och flertalet av maskerna.

IMG_1592_edited.jpg

Ariel Striim

Ariel är musiker och har skapat all musik. Står även för foto, redigering och projektleder Strandteaterns utvecklingsarbete med att ta fram virtuell scenkonst med hjälp av greenscreen. 

IMG_1714.JPG

Linnéa Ytterlid

Linnéa ser vi som Kungadotter, syster och troll i den här föreställningen. Hon har  varit en av de bärande att ta fram föreställningen tillsammans med Ariel och Kristina. Bland annat har hon skapat en av systrarnas masker.

IMG_0045.heic

Henrik Stenberg

Henrik är konstnären bakom de vackert målade bakgrunderna. 

IMG_0778.heic

Judith Etzold

Judith är en del av det konstnärliga teamet och har bland annat  skapat rekvisita och skuggbilder till föreställningen. 

IMG_0068.heic

Helge Striim

Helge är en del av det konstnärliga teamet och har bland annat hjälpt till med regi.