IMG_1784.jpeg
Prins Hatt under jorden
Ett sommarspel

 Prins Hatt under jorden är en fartfylld utomhus föreställning med akrobatik, fäktning och levande musik. En saga om vänskap och modet att möta det okända.

 

Kungadotterns högsta önskan är att finna de sjungande löven. Hon ger sig av hemifrån för att

söka efter dem och hittar löven hos den mystiska Prins Hatt under jorden. Han är förtrollad av en elak häxa och kungadottern måste lova att aldrig se på honom i ljuset. De blir bästa vänner, trots att de bara får träffas när det är natt. Men kungadottern bryter sitt löfte och hennes vän rövas bort. Nu måste hon rädda honom ur häxans hemska klor!

        

Folksagor är en del av vårt kulturarv och ett lustfyllt sätt att möta teman som berör hur det är att vara människa. Strandteatern har utformat en interaktiv form för scenkonst där teatermaskerna på fonden plötsligt får liv och formas till sagofigurer i samspel med publiken. Karaktärer i mask upphöjer berättelsen från det individuella till det allmänmänskliga genom att representera olika roller vi alla känner igen oss i. De kan personifiera känslor och sätta ett ansikte till såväl girighet och ondska som ödmjukhet och mod. Fantasin får vingar med hjälp av berättande, improvisationer och levande musik. Varje föreställning blir unik när vi tillsammans kastar oss in i sagans värld för att besegra mörkrets krafter.
 

©2020 av Strandteatern