Perfekt!

En föreställning om hur det är att vara ung tjej idag.

13-16

 


Stressen hos unga tjejer fortsätter att öka och därmed också den psykiska ohälsan. Vi har i samtal med tretton tjejer i klass 6 skapat en föreställning som lyfter och ifrågasätter osunda skönhetsideal, destruktiva krav, prestationsångest, kompisrelationer, konkurrens och dålig självkänsla.

Det är en fysisk teaterföreställning där vi utrycker oss på scenen med med hjälp av musik, mask, dans och dockor. Efter den 25 minuter långa föreställningen bjuder vi in till publiksamtal. Vi lämnar ett pedagogiskt material till lärarna att arbeta med i klassrummet före och efter föreställningen.

Föreställningens syfte är att skapa en större medvetenhet kring tjejers hälsa, ifrågasätta orimliga och destruktiva krav från bland annat sociala medier. Skapa ett tryggare klimat för tjejer i skolan så att fler tjejer och killar ska våga vara sig själva och förstå att de duger som de är.

Föreställningen Perfekt kommer ur kultur utvecklingsprojektet ”En dag kanske jag är bra nog”  och är producerad med stöd av Region Halland, Laholms kommun, Studiefrämjandet Halland och i samarbete med bildningsförbundet och Dramalogen.

För bokning av föreställning

Ladda ner uppgifter om föreställningen för bokning i pdf-filen.