barnteater

Binga och Jätten Dum Trum

För barn 3-9 år

 

 

Det var en gång för länge länge sedan, på den tiden då hjältar kunde sticka och åar kunde tala, då sandstormar visslade och jättar stal, en flicka som hette Binga!
Följ med på sagoäventyret om den lilla modiga Binga som ensam vågar sig till Jätten för att hämta tillbaka de fyra åarnas skatter.
En föreställning för barn från tre år och uppåt om rädslor och vatten!

Det här är en interaktiv föreställning där skådespelarna använder sig av både docka och mask. En Halländsk folksaga baserad på sagan om jättens dyrgripar och inspirerad av det Halländska hantverket Binge som var räddningen för Halland på 1600-talets mitt då sandflykten långsamt svalde all brukbar mark och fattigdomen bredde ut sig. Binga stickar och leker oss genom sandflykten och möter de fyra åarna Lagan, Nissan, Ätran och Viskan. De är alla på olika sätt drabbade av rädsla för jätten och de är djupt olyckliga då jätten stulit deras skatter. Fiskarna är försvunna, vattnet har blivit smutsigt, vattnet har nästan tagit slut eller svämmar över alla breddar! Binga vågar sig ensam till Jätten för att hämta tillbaka de skatter som han stulit ifrån åarna!

Ett riktigt äventyr som kittlar i magen på stor som liten.
För barn 3-9 år

Medverkande: två skådespelare, Linnea Ytterlid och Kristina Sahlberg

 

Trailer

 

Rekommendationer:

Vi hade föreställningen Binga och Jätten Dum Trum i Kungsbacka nyligen och både jag och publiken var väldigt nöjda!
Kristina Sahlberg och medspelare bjöd på en skicklig uppsättning som engagerade. Binga och Jätten Dum Trum var spännande, visuell och tidlös.

Jag kan varmt rekommendera föreställningen.

 Med vänlig hälsning

 Caroline Wingolf
Utvecklare barnkultur”

 

”Föreställningen var fantastisk och engagerade alla åldrar.”

Christin Nordström
rektor Möllans föräldrakooperativ efter att strandteatern spelat föreställningen för hela skolan och dagis( från 2 år-9 år)  som en dela av deras jubileum.

 

”Strandteatern gör svåra saker som en föreställning utan ord, på ett lätt sätt. Både trevliga att ha att göra med som arrangör och en rolig föreställning som lockade till skratt och inlevelse från barn och vuxna.”

 Marie Chen
Programkoordinator, Marinmuseum / Program Coordinator, Naval Museum

 

Hej och tack för senast! 
Idag när jag hämtade barnen satt det 2 barn och stickade Binge med pinnar! De hade satt upp Binga och Jätten Dumtrum och spelat för de andra fritidsbarnen, så kul!
Lisa Malm
Eventansvarig Gluopsk på Dalsland 

För bokning av föreställning

Ladda ner uppgifter om föreställningen för bokning i pdf-filen.